Dinkelberg Dinkelberg
succes verhaal

Dinkelberg & Kuipers accountants en adviseurs heeft recentelijk een van haar klanten, een onderneming gespecialiseerd in het verhuren van computeroplossingen op maat, (succesvol) begeleid en geadviseerd bij het opstellen van een solide kredietaanvraag.

Als ondernemer een financiering rondkrijgen bij de bank is lastig in deze economisch onzekere tijden. De strengere eisen die Basel III de banken voorschrijft, maakt dat financieringen minder vaak kunnen worden verstrekt. Uit onderzoek blijkt dat 54% van de MKB-ondernemers te maken krijgt met een al dan niet gedeeltelijke afwijzing van hun financieringsaanvraag.
Als het een ondernemer lukt een krediet verstrekt te krijgen, is dat een verdienste van zowel de ondernemer zelf, als het accountantskantoor dat hem bij het aanvragen van een krediet ondersteund heeft.

Goed onderbouwde financieringsplannen hebben de meeste kans om gefaciliteerd te worden. Maar wat maakt een financieringsplan een kanshebber op kredietverstrekking?

Communicatie
Belangrijk is om je als ondernemer te verdiepen in de financiële kant van je onderneming en een relatie op te bouwen met de bank. Betrek de relatiemanager van de bank bij je bedrijf, ook – of juìst - op momenten dat je geen krediet nodig hebt. 

Lees verder >>
Ekkersrijt 4609, 5692 DR Son en Breugel Tel 0499 - 462030 info@dinkelberg-kuipers.nl    BTW nummer 8081.86.784.B01    KvK 17274233